Ads

Malam Ini Malam Pertama

malam ni malam yang aku dan peminat2 Spain tunggu2.. malam ni Spain kampung saya akan menentang Switzerland pada jam 10.00 malam nanti..

 

ok, kalau yang peminat sukan bola sepak mesti dah kenal rupa setiap player dan nombor jersi masing2.. tapi yang kurang mengikuti perkembangan bola, mesti kurang kenal muka2 dorang ni..

 

terutamanya wanita la.. ramai yang tengok World Cup, tapi mata liar mencari player yang hensem2.. haha.. ok, tak semua macam tu, segelintir je..

 

penonton2 wanita dan juga lelaki ni sering bertanyakan soalan yang hampir serupa.. “Torres nombor berapa?”, “yang mana satu Sergio Ramos?”, “Sape botak jersi nombor 12 tu?”…

 

kat sini dah boleh nampak dorang kurang mengenali player2 bola.. lelaki pun ada yang macam ni, kurang mengenali bintang2 bolasepak.. kenal nama tapi tak kenal rupa player..

 

kat sini aku nak kongsi dengan korang senarai pemain kebangsaan Spain yang ada kat South Africa sekarang..

 

1

GK

Iker Casillas (c)

12

GK

Víctor Valdés

23

GK

Pepe Reina

 

2

DF

Raúl Albiol

3

DF

Gerard Piqué

4

DF

Carlos Marchena

5

DF

Carles Puyol

11

DF

Joan Capdevila

15

DF

Sergio Ramos

17

DF

Álvaro Arbeloa

 

6

MF

Andrés Iniesta

8

MF

Xavi Hernández

10

MF

Cesc Fàbregas

13

MF

Juan Manuel Mata

14

MF

Xabi Alonso

16

MF

Sergio Busquets

20

MF

Javi Martínez

21

MF

David Silva

22

MF

Jesús Navas

 

7

FW

David Villa

9

FW

Fernando Torres

18

FW

Pedro Rodríguez

19

FW

Fernando Llorente

 

korang boleh click kat nama player kalau korang nak tau sedikit info tentang dorang.. yang tak kenal tu, kenal2 la.. kalau nampak muka macam kuda, itulah Fernando Torres..

 

1230899_full-lnd

 

Torres dah berambut pendek.. kemungkinan dia sedar yang muka dia macam gadis2 kalau berambut panjang takpun macam Bruno si gay.. pakcik Puyol menangis ke hape tu?

5 comments:

  1. perlu diakui spain punye game memang cantik ma...
    dan perlu disedari kenikmatan mlm pertama tu tak semestinye dirasai...
    :)

    ReplyDelete
  2. Casillas memang ensem.. Spain mesti menang punya

    ReplyDelete
  3. sy x minat bola .. hehe tp semoga kampung halaman anda t menang .. hehe

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers