Ads

Ciri2 Blog Yang Aku Akan Follow

sebelum ni aku ade buat entry macam mana nak bagi followers ramai.. bukan la tips tu konfem jadi, tapi dari pandangan aku je..

 

kali ni aku nak bagitau kat korang jenis2 blog yang aku akan follow.. bile orang singgah je, mesti ade yang suruh follow dia balik.. ok, pendapat aku, tak semestinye kite wajib follow orang tu kalau dia follow kite..

 

macam nak suruh orang beli barang kita jugak la.. kalau nak orang beli barang kite, pastikan barang kite tu orang lain suka pakai atau perlu pakai.. follow2 dalam blog ni pun sama jugak.. kalau nak orang follow kite, kene la ikut spesifikasi yang blogger2 lain suke..

 

aku sebagai blogger ade ciri2 tertentu yang aku suke kat satu2 blog tuh..

 

1. blog tu ringan. tak banyak widget dan background yang besar2. nanti laju sket nak load

2. aku takkan follow blog orang yang letak lagu. sangat2 annoying tambah pulak lambat nak loading kalau ade audio.

3. blog tu kelakar. ni yang paling penting kalau nak tarik orang bace blog kite. aku sukakan blog yang kelakar.

 

f065b0083e4171b279d456357b38c877

4. blog tu dimilik oleh awek cun dan dia banyak post gambar sendiri. haha

5. kalau cun tapi banyak cerita kisah cinta dia, blog tu akan jadi sampah gak

6. blog berunsurkan personal yang melampau aku takkan follow. bace pun orang lain tak suke rasenye.

 

aku rase cukup je la tuh.. kalau blog tu ade ciri2 yang macam kat atas ni, cukup la.. yang penting kelakar, simple, dan menarik..

 

kat tepi ni aku ade letak link blog2 yang aku follow.. korang tengok la sendiri

16 comments:

  1. huuhuh!! silalah lawat ke blog saya tapi saya bukan awek cun, miahahaha :)

    ReplyDelete
  2. ngee..hahaha..same weh anti seh same manusia letak lagu dlm page die.lagi satu mane2 blog keje nak mengutuk org.omaigod!!!!!!! hahaha... x pe la weh.belog mereka :P.nway my page berat.x de masa nak edit wiget2 kejadah pe tuh T_T

    ReplyDelete
  3. blog hanis zalikha mesti ada..haha.. ;)

    ReplyDelete
  4. yeap.. blog hanis zalikha salah satu ciri2 blog yang aku suke.. :D

    ReplyDelete
  5. blog saye berat, tgk owner da taw.. eheee..

    ReplyDelete
  6. sy bukak blog anda agak berat.
    scroll tersangkut2 ;)
    hehe ;p

    ReplyDelete
  7. owh.. ye ke.. maybe sbb background image yg agak beso..
    tapi saye rase laptop awak kekurangan RAM..
    kalau bukak byk2 tabs, page yg ringan pun akan jadi berat...
    tgk gak program yg tgh running dlm laptop tuh..
    anyway, thanx 4 that comment ;D

    ReplyDelete
  8. kesian orang yang x cun...huhuhu..ko tamaw follow dia,,

    ReplyDelete
  9. meh meh follow blog saya. blog saya nice, tiada music, kelakar , tiada cerita pasal buah hati, tidak byk widget KOT, comel serta cun KAH KAH AKh

    *iklankan diri sndiri aww

    ReplyDelete
  10. haha nanti ble u da jato cinte blog u pn akan jadi sampah..kah?hahhaa

    ReplyDelete
  11. sy rela meringankan blog dengan mentongsampahkan widgets n lagu tuk awk follow..hahaha

    ReplyDelete
  12. adei out of list sebabb tak cun haha

    ReplyDelete
  13. meh la ke blog saye. tp sya tkot sya dalam kategori x cun atau annoying kot. haha

    ReplyDelete
  14. ape lagi...follow la sye..haha

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers