Ads

1989 – 2009 : mari me-market-kan diri

kali ni aku nak memarketkan diri aku seperti mana blogger2 lain buat, citer pasal diri sendiri.. korek idong gune sudu pun nak citer kat orang, tulis dalam blog..
tapi aku takkan la buat macam tu, macam membuka pekung di dada je.. erk.. betul ke peribahase aku tuh? nevermind.. mari teruskan
alkisahnye
  • my 3rd sister baru je beli perinter baru
  • brand HP
  • siap dengan fungsi scanner
  • harge dalam lingkungan RM200(+/-)
  • selongkar almari, cari gambar2 lama
  • tanpa buang masa, terus scan gambar2 lama
  • takut2 nanti gambar tu rosak
hasilnye, ini lah gambar2 mase dari aku lahir sampai la misai ala2 orang mexico aku tumbuh..
Image (24) ni gambar aku mase umur 4 bulan.. punye la kombang idong aku.. tengok rambut, spiky.. haha
Image (6)
bile umur aku dah cukup sikit, aku layak untuk membuat lesen kenderaan.. inilah kenderaan pertama aku sebelom pandai berjalan.. ;D

Image (4)
ok, bile dah lulus, dapat lesen full pulak… dah boleh berjalan di khalayak ramai.. syabas diucapkan kepada aku.. haha
Image (13)
oke, ini pulak bile dah besar sikit.. dh boleh bertutur dalam bahasa melayu.. agak fasih ketika itu.. tahniah sekali lagi.. yang pendek tu adik aku yang 2nd lahir taun 1990
Image (18)
bile dah sampai tahap mumayyiz, inilah rupe aku.. orang kate dah boleh kene rotan kalau taknak solat mase ni.. style amek gambar mase ni straight je.. takde lagi style yang camera dari atas dan sambil bibir dimuncungkan..

dan extra untuk tatapan umum:
Image sebelah kanan tu sepupu aku, lahir tahun 1990.. mude setahun dari aku.. aku sendiri tak ingat bile kejadian banjir ni berlaku.. ataupun bukan banjir, mungkin mase kecik2 aku sudah ade lesen pandu bot? mak, kenapa tak hantar Along gi kelas memandu kapal terbang? besar nanti boleh jadi pilot.. haha

to be continue..

10 comments:

  1. hahaha..
    thanks weyy promote koi~
    weee~

    ReplyDelete
  2. bulat tul mata masa baby... org ckp kalau mata itam tu beso, pandai budaknye... betul x? huhuh

    ReplyDelete
  3. eh gulai tempoyak ikan patin... oh rindu sudah... org temerloh ke ni? tlg kim salam x boy koi ek... huhuh

    ReplyDelete
  4. oit muz...asal dulu kecik2 ko comel skrg x??hehehe

    ReplyDelete
  5. haha.. mse kecik2 mmg sume org comel..
    dh besar org x panggil comel dah..
    dh besar org sebut kacak.. org kampung aku ckp handsome.. haha :p

    ReplyDelete
  6. sape kacak??.
    meh nak tgk sket..
    aku pantang bab2 kacak ni..
    ase nak ka-chak je muke yg kacak tu..
    hohoho.

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers