Ads

Photoshop oh Photoshop II

bile aku dah takde ape nak buat, aku mule menyelongkar folder2 gambar lama aku dulu di dalam laptop aku berusia satu setengah tahun... tiba2 aku terjumpe satu karya agung di dalamnye... agung la sangat... ape yang aku jumpe hanyalah gambar2 yang telah diedit menggunakan Photoshop...

sape yang edit? rumet aku ke? ape jadah haram rumet aku nak edit gambar letak dalam laptop aku? mesti la aku yang buat, dah laptop aku.. haha gambar2 ni aku edit mase mule2 aku kenal photoshop...
mase ni noob lagi la.. tau wat yang basic2 jer.. jom tengaok ape aku dah buat dengan gambar kawan2 aku...


nak tau sape manusia dalam gambar ni? kalau korang bace post aku yg lepas2, sure ko dapat cam.. gambar ni antar karya cube2 aku yang terawal... jenis gambar lebih mesra dipanggil Vector Art..
ingat senang ke nak buat gambar ni? nampak macam senang, tapi nak buat gambar ni umpama membuat kek lapis Sarawak...
aku kene buat lapisan demi lapisan (layer) tuk hasilkan gambar ni... (rasenye nak buat kuih lapis lagi senang kot..)




ni pulak tah gambar pakcik mane aku letak... macam pernah tengok je... tapi kat mane ek?
pedulikan... yang pasti misai dan rambot yang sebeban uban ni aku edit guna Photoshop...
memang la burok, mase ni aku baru je dapat laptop... nak install game pun aku jahil gile... jangan nak kecoh2 k...



haaa... ni la gambar yang paling aku tak ingat langsung... sebelum ni aku ade gak mencari gambar2 edit yang lama, tapi langsung tak teringat pasal gambar ni...
korang rase sape dalam gambar tu?
lu pikir la sendiri..!!
haha



1 comment:

  1. muse!! besh glerr owhh!! hehe!! eyh.. if u dlu noob, i lagi noob okay.. wat ikut step pun x jadik ape. sbb x reti nak bersabar.. hakhak!!

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers