Ads

Cara Download Video Laju Giler Babeng



Akhirnyer sekian lama aku memencilkan diri konon2 nk bertapa di gua supaya ilham untuk menerbitkan entry baru lebih mesra alam.. Err... dengan erti kata lain aku mencari idea baru la..

OK, entry kali ni aku nk ajar korang cara paling laju untuk download video kat internet. Tak kira la dari mana pun, terutamanya video2 dari YOUTUBE..

Kepada sesiapa yang sudah tahu cara untuk download video dari internet, duduk diam2 jangan nak kecoh2.. Tutorial ni hanya untuk golongan yang tidak tahu..

STEP PERTAMA:



Mula2 korang bukak dulu mana video yang menambat hati... contoh aku bukak video dari YOUTUBE.

STEP KEDUA:



Korang copy URL video yang nak di-download.

STEP KETIGA:

Bukak tab baru atau bukak browser baru.. ikot korang la mana2 suke, janji korang bahagia.

bile korang dah bukak tab baru, korang bukak plak website KEEPVID
pastu korang akan nampak seperti ape yang tertera kat bawah ni.



STEP KEEMPAT:



Korang paste URL yg korang copy tadi kat dalam website KEEPVID tadi, dan tekan butang DOWNLOAD. Wat macam dalam gambar kat atas ni.

STEP KELIMA:

Pastu korang akan nampak seperti dalam gambar kat bawah ni..



OK, pastu korang akan nampak dua link yang berwarna hijau kat bawah...



pstu berdasarkan naluri sedia ada, korang right-click kat mana2 link yang korang suka, pastu SAVE TARGET AS atau SAVE LINK AS...

Dua link tu mewakili format video yang korang nak download... kalau korang nak kualiti video yang cun melecun, korang pilih la format MP4. Tapi saiz sudah pasti tanpa was-was agak besar.

Untuk format FLV plak kelebihan dia cuma saiz video berformat ni kecik. So, lagi laju la download video saiz kecik kalau connection internet korang lembab nk mampos sejajar dengan iklim Malaysia yang panas dan lembab.

Abes... macam tu jer nak download video... Simple kan? Kepada sesiapa yang konon2 dah tau tadi aku ucapkan tahniah sebab berjaya baca entry aku ni sampai habes..

*sebarang kemusykilan atau pertanyaan korang boleh contact aku kat mespes atau friendster.... jangan tanyer aku kat mana mespes ngn friendster aku.... penat2 jer aku wat link kat sblah ni..

3 comments:

  1. waw...
    thanx a lot..!!
    cara ni mmg lagi laju berbanding donlod cara lain
    ;D

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers