Ads

Korang Mesti Update Mende Ni..!

pesanan ringkas: sila update segala software yang korang tengah guna sekarang.. kenapa? untuk memudahkan perjalanan hidup korang gak.. sebab latest version of software always better than the older one.. yang latest dorang dah fix bug dan segala macam kelembapan..


antar software yang korang selalu guna, tapi jarang nak update:


1. Mozilla Firefox
2. Google Chrome
3. Flash Player (IE || Non-IE)
4. Java Runtime Environment (JRE)
5. Foxit Reader (better than Adobe Reader)
6. Skype
7. Yahoo Messenger


kat atas ni merupakan senarai software yang paling basic korang wajib ada.. JRE tu penting gak kalo korang nak ber-browsing.. sama gak dengan Flash Player..


------------------------------------


untuk bukak file yang berformat .pdf aku sarankan korang guna Foxit Reader.. tengok bandingan size untuk dua-dua software ni:


Foxit Reader 5.0.2.0718 (11.98MB)
Adobe Reader 10.1 (37.86MB)


mane yang paling besar? korang pun tau yang software bersaiz besar kebiasaannye lebih berat.. so, pilih yang free dan ringan je..


------------------------------------


sebenarnye aku suruh korang update supaya memudahkan korang dan kawan-kawan korang berhubung melalui internet.. contoh macam Skype dan Yahoo Messenger.. kalo korang pakai yang latest tapi kawan korang pakai yang lama, kadang-kadang banyak mende takleh buat bersama..

4 comments:

  1. innfo berguna utk org yg tak uptodate macam saya. agaga :D

    ReplyDelete
  2. dtg sini bawak milo panas nk bg kat tuan belog.. sahur3!!! =)
    http://lolz-l.blogspot.com/2011/08/halwa-telinga.html

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers