Ads

Penting Ke Tayang Gambar Sendiri Dalam Blog?

penting ke? ada macam-macam pendapat.. memang setiap pendapat itu subjektif tapi ada sesetengah pendapat sangat objektif.. ini disebabkan fitrah manusia, fitrah setiap umat manusia sama je walaupun berlainan pendapat.. :)


portrait yang jelas, baru la senang orang nak usya :)


-------------------------------------------


ok, berbalik kepada tayangan gambar sendiri di dalam blog.. perlu ke? entah, aku kurang pasti tapi kalau ikotkan pendapat peribadi aku, perlu jugak.. kenapa?


menurut pendapat aku la, kalau kita tunjuk siapa tuan punya blog ni, maka lebih ramai orang mengenali kita.. bukan sebab tu je.. sebab yang paling penting adalah untuk memberi kepercayaan orang ramai terhadap kita.. bila blog tu ada terpampang muka tuan blog, readers akan lebih menerima apa yang kita tulis.. betul ke?


-------------------------------------------


sama la macam kita nak jual barang atau nak berkawan.. kalau kita tak tunjukkan siapa diri kita yang sebenar, susah untuk orang percaya.. at least tunjuk muka.. kalau blog tu penuh dengan tulisan, boring gak.. ade je blog yang penuh dengan gambar, tapi gambar mengarut yang dirembat melalui google images.. itu yang tak best..


kalau muka korang macam ni pun ape ade hal..


lebih-lebih lagi korang yang bukak blogshop.. tunjuk gambar korang dengan jelas supaya orang tak pertikaikannya dan orang percaya kepada blogshop tu.. tak perlu nak malu dengan rupa yang Tuhan bagi.. Allah S.W.T. lebih mengetahui apa yang kita sepatutnya dapat.. so, tunjuk muka..


gambar retro.. aku tak malu pun nak letak.. :))


ok, pendapat korang macam mana pulak? bagi aku ok je tapi jangan la sampai korang letak maklumat terperinci pasal diri korang, bahaya tu.. buatnye ada orang yang dengki dengan korang.. kan susah tu.. :)

16 comments:

  1. Mcm tak perlu.
    Tapi at least 1-2 tu cukup kot.

    Kalau sepanjang side bar tu berderet-deret gambar posing setiap sudut, mcm pelik juga rasanya :)

    ReplyDelete
  2. betul tue..letak gambar org lebih senang nak follow kan..haha..lawak jugak gambar kau..zaman dulu eyh??hee..

    ReplyDelete
  3. takda pendapat. ehehe.. sy lak tak suka letak gmbr dlm blog.

    ReplyDelete
  4. saya pun rasa perlu. baru ada keyakinan sikit dalam blog kita.

    ReplyDelete
  5. bagi kite laa kan..ok jeh letak pic kite..tpi jgn byk2 la...nih dekat sidebar smpai berpuloh puloh..lepastuh kat setiap entry pon ade belambak pic dye...baek buat album sndiri kannnnnn

    ReplyDelete
  6. macam cik kak ada gak letak gambo tapi tak ketara sangat la takla letak kat header ke apa ka, just letak 1 ,2 gambar cik kak wif famili dan selebihnya byk gambar anak2 bukan apa kekadang berblog ni buat tempat lepas geram manala tau kan bos i terbaca plak blog ni..hahahahhah mampos cik kak...tapi berpada-pada la kan...suka ati hangpa la blog hangpa jgn letak gambo lucah udah la...ahahahha

    ReplyDelete
  7. betul2 :) setuju bila org ckp kena ltk muka dlm blog. hehe. mcm rasa terkenal jek. *pdhal*

    ReplyDelete
  8. cikin letak pictures ckin kat sidebar, at lis org tau sape tuan punyer blog. but, letak gambar utk stiap entry post, mmg jarang ckin buat. :)

    ReplyDelete
  9. tp sy suke letak gambar dlm blog..hehe

    ReplyDelete
  10. hahahaha terase saye. actually tak letak gambar sebab...... segan. hahah. tengok la nanti cane. heheh.. :)

    ReplyDelete
  11. perlu..tp cukup sekeping dua je la..huhu

    ReplyDelete
  12. letak skali sekala takpe laaaa. takkan setaip entri yg dia updated nak letak gmbr sendiri kan ? kalau cantik dah tentu show off!

    ReplyDelete
  13. Perlu, perlu, tapi kena dengan gayalah, kalau gambar elok2, apelah salahnya.. boleh jadi daya penarik blog, orang tengok pun tak de lah 'sakit mate'. Kalau yang gambar versi 'lain' tu boleh mengundang ke arah lain pulak, kena hati-hati jugak la nak letak gambar ni. Dunia sekarang bahaya... >.<

    Sekadar pandangan.. :)

    ReplyDelete
  14. Blogshop memang sangat2 perlu sebab blog tu untuk menjual barang
    blog pula nak jual apa?

    tapi terpulang la, sebab dia tuan punya blog
    tapi kalau terlampau banyak sgt memang nampak semak

    Katak Puru boleh dimakan???"
    Japan Made Cafe a.k.a Cosplay Restaurant"
    Dia kata saya cantik TAPI saya..."

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers