Ads

Exchange Link Dengan Gambar: Penjelasan

merujuk kepada entry aku sebelum ni, entry pasal exchange link bergambar.. ramai yang masih blur lagi macam mana nak buat, apa yang perlu buat..

senang je, buat entry pendek.. tak perlu ayat panjang-panjang.. cukup sekadar link ke blog aku dalam entry tu, dan gambar yang korang nak guna untuk dijadikan link.. aku akan cropkan sendiri.. :)

untuk gambar pulak, sebenarnya tak kesah korang nak guna gambar apa.. ramai yang menganggap wajib guna profile picture.. eh, tak semestinya la..

korang boleh guna gambar apa-apa yang menarik asalkan gambar tu tidak nampak seperti banner.. dan gambar yang korang curik dari internet aku tak terima..

kalau taknak letak gambar sendiri, letak la gambar adek ke, anak buah ke, buah hati ke.. gambar buah dada aku tak terima la, lucah sangat tu..

tengok gambar ni, korang tertarik tak nak klik?

dengan adanya thumbnail, lebih menarik orang nak klik? betul ke?

nak tengok link yang sudah di-exchange, [klik sini]

9 comments:

  1. gulaiii..siap dah...
    http://tinggishort.blogspot.com/2011/02/exchange-link-retro-punya-style-dah.html ..
    done..aik..sy orang first ke nie??hehehe

    ReplyDelete
  2. hmm btol gk apa yg ko cakap tu. thanks utk tips ni :)

    ReplyDelete
  3. yo! i like it so muchhh!! thankie thankie thankie! top 5 boh. TEE-HEEE

    ReplyDelete
  4. salam. saya waz dari garis2halus. sy x brapa ada pengalaman dalam buat maskot blog, kalau boleh bagi tips and guidelines, saya sudi ambil commission :D
    bayaran, kemudian bincang :)
    thank u.

    ReplyDelete
  5. da siap.. =D

    http://gilegula.blogspot.com/2011/02/link-exchange.html

    ReplyDelete
  6. done!! hee

    http://faziera193.blogspot.com/2011/02/lagi-idea-bernas-dari-mr-meuzangelo.html

    ReplyDelete
  7. done!
    http://fatinsyafiqahsalleh.blogspot.com/2011/02/exchange-link.html

    ReplyDelete
  8. done!
    http://fatinsyafiqahsalleh.blogspot.com/2011/02/exchange-link.html

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers