Ads

"Sudah Follow Blog Awak, Follow Blog Saya Balik Tau..!"


nampak tak tajuk entry aku kali ni? macam biasa nampak kan ayat tu? ok, walaupun aku bukan la blogger yang bagus, tapi aku nak bagi nasihat

umpama seperti "saya dah puji awak, apa kata awak puji saya balik"

erk, perlu ke macam tu? ooo, selama ni budak2 yang guna ayat ni tak ikhlas la nak follow blog kita?

aku sebagai blogger, aku akan follow blog tu kalau blog tu memberi manfaat pada aku, blog tu seronok untuk dibaca, blog tu tak bosan, dan blog tu bukan blog personal..

paham? mungkin prinsip "I follow U, U follow I balik" hanya terjadi di kalangan blogger baru.. tapi ada gak blogger lama buat macam tu..

sebab apa terjadi kat blogger lama? mungkin sebab blogger lama ni jarang bukak blog lain, jarang update, dan mungkin juga jarang nak ambil nasihat dari orang lain..

itu kemungkinan..

aku harap blogger2 yang dah otai ni, nasihat sikit blogger2 baru.. atau nasihat la si blogger2 yang menggunakan prinsip "follow u, follow i balik"

16 comments:

  1. betul tu...Folo klu kita sukakan blog tu je

    ReplyDelete
  2. kalau macam ayat aku ni cmna...

    'if u think my blog interesting, u can follow my blog'

    ReplyDelete
  3. yup...sangat setuju.^^
    biarlah org follow sbb suke dan bukan terpaksa..;)

    ReplyDelete
  4. yup...sangat setuju.^^
    biarlah org follow sbb suke dan bukan terpaksa..;)

    ReplyDelete
  5. isu ni dah byk kali org dok ckp... tp ntah la... tak rasa memalukan ke kalau dorg ckp camtu... dari start nieza wat blog, tak penah pun ckp camtu... bende ni boleh pk la... tak yah org nk tegur baru nk ikut...

    ReplyDelete
  6. sokong nieza micha..
    lgpown, kita kena follow blog org dgn seikhlas hati..
    huuhuhuh :)

    ReplyDelete
  7. aku blgger bru pon x buat mcm tu,,
    bkn ape,,mlu la siot,,mcm desperate jea...haha

    ReplyDelete
  8. haha
    pasneyh ayat " will u follow my blog back "
    lempang jap....

    ReplyDelete
  9. kekadang aku layan jer.....hahhaha

    ReplyDelete
  10. yup. terbaik dis entri. sab suke!

    ReplyDelete
  11. btol2... ayat nie selalu sgt baca..

    ReplyDelete
  12. follow biar ikhlas..
    yang pentinG amik manfaAT YANG ADE..

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers