Ads

Kumpulan / Penyanyi Rock Lebih Bagus Dari Pop Dan RnB

inilah hakikat yang kemungkinan ramai orang tidak bersetuju dengan pendapat aku..

kebanyakan anak muda sekarang minat dengan artis pop dan rnb.. lebih2 lagi lagu pop dan rnb..


malah kawan aku sendiri terdiri dari peminat genre pop dan rnb ni..


hakikat #1

penyanyi rock suaranya lebih best dari penyanyi pop dan rnb..

bukti: bandingkan suara Corey Taylor (Slipknot) dengan Justin Bibir.. atau bandingkan suara Chester Bennington (Linkin Park) dengan Kesha, Katy Perry, dan BEP..


penyanyi2 pop dan rnb ni boleh ke menyanyi lagu2 rock? silap2 boleh terkeluar anak tekak.. lagu2 yang korang dengar tu pun guna effect auto-tune..


penyanyi rock, cuba dengar lagu2 slow dorang.. suara vocalist rock lebih merdu berbanding artis pop/rnb..


hakikat #2

lagu2 rock lebih bertahan lama kalau nak dibandingkan dengan lagu2 rnb/pop

bukti: korang kenal lagu Sweet Child O Mine? kenal lagu Hotel California? tak payah sebut lagu omputih, kenal lagu2 Wings dan Search?


kebanyakan lagu2 rock tersebut telah dirakam sebelum kita lahir lagi.. tapi lagu2 tu semua masih lagi hidup sampai sekarang..

zaman sekarang sesuai ke layan lagu2 'N Sync, Westlife, atau New Boyz? check henset, dalam kereta, ade ke dalam list mp3 korang? rock kapak pulak? kebanyakan mesti ade punye..


Demi Lovato pun pakai baju AC/DC.. ape cer?

ada pape lagi nak tambah? sila komen di entry ni.. mungkin aku ada tercicir sedikit fakta dan aku memerlukan pendapat korang..

6 comments:

  1. westlife best kot.. bole tetido time bawak keta. haha

    ReplyDelete
  2. lagu rock bleh segarkan mata...hehe...tp lagu2 inggeris skrg byk liriknya tak bagus...jd kena ambik kira jgk tu...sstgh org dgr je lagu tp x sedar liriknya merbahaya mcm adik sy...huhu...tp kalau utk improve english ok la sikit..

    ReplyDelete
  3. ya..
    rock tu bagus la gak..
    tapi biar kena pada keadaannnya kot..

    ReplyDelete
  4. @NURUL NADIA ROSLAN
    tertido yee.. pastu eksiden.. bagus la, boleh claim insurans.. huhu :p

    ReplyDelete
  5. @MéuzAngelo™ XXIII

    haha. duit3!

    sekarang ramai dah minat penyanyi korea termasuk aku:p but still, genre2 laen pon maseh ada peminat2nya tersendiri.

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers