Ads

Batuk Teruk, Tolong Bagi Petua..

 

cough

 

batuk.. sakit yang paling aku tak suka selepas selesema.. kalau aku dah start batuk, bukan macam orang lain.. batuk aku takkan berhenti..

 

dikesempatan ini, (macam ucapan raya sikit) aku nak mintak jasa baik korang semua.. sape2 yang ade petua cara nak hilangkan batuk atau melegakan batuk, boleh la share dengan satu dunia kat dalam blog aku ni..

 

kalau makan ubat batuk yang beli kat kedai tu, bukan dapat hilangkan batuk, cuma melegakan saje.. sangat tak best bile batuk tak sembuh lagi..

 

i-can-cough-syrup

 

tolong akuuu…~ (dengan nada orang sedang nazak)

5 comments:

  1. :):):)
    makan ubat batuk cap kelapa laut aprika..
    terbaeeekkk!!!

    ReplyDelete
  2. ambik madu, pastu perah limau skit kat dalam madu.. pastu minum..mmg perit2 skit rse dia.. tp berkesan.. mak aku cakap..pernah jgk buat.

    ReplyDelete
  3. Mknace: yeah, mmg terbaekk

    sarah: cara tu rmai gak ckp berkesan, tapi nk cari madu tu yg susah.. huhu

    ReplyDelete
  4. Yup! Sila ikut cadangan sarah shafie. Samada perah air limau, air limau purut, air lemon kedalam madu ataupun ke dalam kicap cair, semua boleh. Minum 1 sudu teh slow,jangan minum air biarkan setengah jam minum dua tiga kali sehari.

    ReplyDelete
  5. dalam kicap? kwn aku ade buat baru2 ni.. tgk muke dorang mkn, mcm x sedap je.. huhu ..
    tengkiu2

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers