Ads

Jom Tingkatkan Trafik Dan Buat Duit Dengan Blog

aku takde la cara luar biasa sangat nak naikkan trafik ke blog aku.. aku cuma guna cara biasa je mcm orang lain buat, promote blog kat Facebook or Myspace… Tapi bagi sesiapa yang taktau, join GengBlogger paling best kalau nak tingkatkan trafik ke blog… Jom kite usya2


hh


Macam mana nak join?

  • sape2 yang ade Facebook boleh connect terus dengan Facebook masing2
  • tak perlu nak isi form untuk register
  • macam mane nak connect?
  • penjuru atas sebelah kanan tu korang boleh terus nampak


Ape yang best?

  • kat sini korang boleh promote blog korang dengan mudah
  • kalau korang ade entry baru, cume ping blog korang, then setel
  • ahli2 GengBlogger akan nampak entry korang yang latest
  • website ni sepenuhnya berbahasa Melayu
  • ade ruangan chat, forum, dan mcm2 lagi la..
  • kalau bosan2 boleh bace blog orang
  • boleh pilih ikut kategori entry yang nak dibace


OK, mcm mane pulak nak buat duit dengan Blog? senang je, aku cume register kat NUFFNANG… Aku tak reti sangat nak bagitau ape ni NUFFNANG… nuffnang ni lebih kurang mcm Google Adsense…


Untitled


  • daftar macam biase, isi form
  • pastikan personal info korang tepat mcm nama, no i.c, alamat…
  • paling penting korang isi survey yang nuffnang bagi
  • untuk tentukan iklan ape yang akan kuar kat blog korang
  • iklan? yup, korang join nuffnang tuk letak iklan/advertisement dalam blog korang
  • kalo ade pengungjung blog korang yang klik kat iklan tu,
  • korang akan dapat sedikit duit
  • makin ramai yang klik, duit korang akan makin banyak
  • kalau duit korang dah cukup, boleh terus cash out
  • sebab tu aku sarankan korang join Geng Blogger tuk naikkan trafik ke blog korang



Macam mane nak letak iklan?

  • paling penting kornag kene letak URL blog korang dalam “Blog Manager”
  • buat dalam ruang “Add a blog”
  • lepas tu tekan button/link “Add Ads”

afe


  • cume copy code yang diberi, kemudian paste dalam blog korang
  • dalam blog korang, gune gadget html/java
  • paste code yang korang pilih dalam tu

html


  • pastikan korang letak code betul2
  • kalo nak letak kat side, amek code yang side punye
  • gadget html/java dalam blog korang kene sama dengan code
  • kalau code side, letak gadget kat tepi
  • kalau code header, letak gadegt kat header

korang rase senang tak? mula2, biase la kalau tak paham sikit2… pape hal korang register dulu GengBlogger dengan Nuffnang tu, lame2 nanti korang akan paham sendiri… Selamat mencuba..!


link: GengBlogger | Nuffnang

7 comments:

  1. hidOp geng blogger...ngeh2.
    dua2 da buat da..tggu nak dapat duit je tak tao bile. earning slalu RM0.00 je. hadoyaiii

    ReplyDelete
  2. izryn: kalo dh smpai mcm tu, klik sendiri je iklan tuh sume... kehkeh

    ReplyDelete
  3. boley ke??? ye2 je bley klik sdiri..maklumat ntah betol ke x neh?

    ReplyDelete
  4. xtau la boleh ke x... boleh, tapi better mse pkai laptop lain la.. kalo boleh laptop tu x pernah login msuk nuffnang sendiri.. nnt dia detect ip address laptop..

    ReplyDelete
  5. apasal tak boleh nak log in kat gengblogger sekarang???? biasa ok aja.....

    Gangguan Seksual

    Nak Jadi Penjamin????

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers