Ads

Cukai 6% Kerajaan Rosmah

malas nak tulis panjang-panjang.. aku rasa hampir semua pengguna henset dapat message macam aku dapat.. message tersebut bertulis macam kat bawah ni:


"RM0. Plggn dihargai, mulai 15/9/2011, semua pembelian reload & pek permulaan prabayar akan dikenakan 6% cukai perkhidmatan yg berkenaan. Info: www.celcom.com.my"


ape ke giler sume ni? kerajaan pun dah pening macam mana nak cekau duit dari rakyat.. dalam berita lebat cakap ekonomi Malaysia makin bagus, makin berkembang.. tapi yang aku nampak rambut dan perut Rosmah yang makin berkembang.. tak ke giler?


tapi kalau korang pilih timbalan naik jadi PM pun belum tentu akan berubah negara ni.. sebab, dorang (PM & TPM) berkawan baik, bekerja di bawah satu bumbung, di bawah satu parti, dan di bawah ketiak isteri-isteri dorang.. ah, same je..


*ini la akibat kalau tak menjalankan amanah dari Tuhan dengan baik.. yang sengsara kita jugak

7 comments:

  1. tahu susahkan rakyat je. yg susah makin susah, yang kaya makin kaya. gila dorang nih. tunggu balasan la kelak. haish emo tetibe. haha

    ReplyDelete
  2. teruk gila .
    duit tpup yg bapa hengget tu pun na kebas =='
    ni bukan rakyat didahulukan dah ni .huu!

    ReplyDelete
  3. kau same mcm aku. berfikiran terbuka. bagos

    ReplyDelete
  4. sy benci !! x sukaaaaaaaaaaaa !!!
    menyampahh nyerr dgn rosmahhh tuu !!nak je lempangg:((

    ReplyDelete
  5. PM dah bagitaw kerajaan xpernah meluluskan kenaikan cukai ni..

    ReplyDelete
  6. @Syahryl
    x pernah meluluskan? nmpk sgt ko kene tipu dgn najib.. igt sng2 ke celcom, digi, maxis nk buat mcm tu?

    sebelum buat tu mesti la dorang disuruh oleh kerajaan.. dh terang2 cukai ni mmg kerajaan punye keje.. company2 tu sume hanya mengikut arahan..

    nampak sgt najib menipu dan xde telur.. buat salah tapi taknak ngaku.. nk salahkan company2 tu pulak.. takkan 4 company tu boleh buat keputusan serentak? lgpun dorang bertapak kat negara ni dh lame

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers