Ads

Brilliant Idea?

pernah dengar My Distress? aku baru dengar dalam berita tadi.. dari ape yang aku dengar, mende sangat bagus tapi kenapa pilih nama My Distress? susah nak ingat la..


My Distress ni application untuk smartphone dan ianya berfungsi sebagai butang kecemasan.. kalau-kalau korang nampak ade orang nak merompak ke, pecah rumah ke, korang boleh bukak application tu, dan polis akan tahu kedudukan korang kat mana..


idea dah bagus tapi usaha nak bagi orang alert pasal application ni masih di tahap yang rendah.. mane taknye, tengok la video kat bawah ni, buat animation macam nak taknak je..




 
 


kali pertama aku nampak kerajaan keluarkan idea bagus ni.. selama ni kerajaan berpikir macam orang tak berpendidikan..


application ni ade untuk Blackberry, iPhone, Android.. korang boleh download free kat website My Distress.. sekarang ni memang tengah free.. next year, kene bayar setiap bulan RM2 kalo guna application ni..


aku tak sure sama ada kat negara luar dah buat mende ni ke belum.. tapi kire ok la kat Malaysia dah ada mende macam ni, good job..!

3 comments:

  1. selama ni kerajaan berpikir macam orang tak berpendidikan.

    *ketepek kene. mesti tak sedar lagi ni. hahaha

    ReplyDelete
  2. guna henpon murah je.. tak dapat la nk donlod =_=

    ReplyDelete

Ads

Followers

Google+ Followers