Ads

Seni Dodol Di Barat–Doodle

bila malas dan kesibukan menguasai diri, kebajikan blog Gulai Tempoyak pun terabai.. ya, aku memang malas nak update blog kebelakangan ni..

 

baru2 ni aku tertarik dengan seni “doodle”.. bukan bermaksud dodol yang korang makan mase raye tu.. doodle ni seni conteng2 secara rawak.. lebih kurang macam grafiti la..

 

Random_Doodle_iPod_wallpaper_by_shaketheskyy

 

contoh seni doodle.. bagi aku, doodle yang warna warni macam ni lebih chantek..

 

wallpaper-1440x90005


ini pun dikira doodle jugak.. hampir sama dengan grafiti

 

Doodle_Dog


“berat sama dipikul, ringan sama macam hanjing..!”

 

biasanye doodle dilukis secara abstrak.. bila bosan2, korang akan menconteng arang di muka bapak.. doodle gak tu.. haha

 

ShueCane_PortraitJonBurgerman

 

korang pernah duduk dalam exam hall selama 3 jam? tipu la kalau tak pernah..

 

bagi sape2 yang habis awal menjawab, ade sesetengah manusia ni tak suka keluar awal..

 

aktiviti mengisi masa lapang, tido atau conteng2 kertas soalan korang..

 

ok, secara tidak langsung korang dah hasilkan satu seni doodle..

 

doodle_640x360


amek kertas, pen, magic color, pensil atau ape2 je la yang korang rase boleh dibuat conteng2..

 

arang pun boleh gune asalkan korang tak conteng kat muka bapak korang..

 

kebiasaan doodle yang aku tengok kat internet, guna watak2 raksasa ciptaan sendiri hasil imaginasi korang..

 

normal_Monster_Doodles


ade jugak yang lukis potret sendiri dalam bentuk kartun.. dan dicampur aduk dengan contengan2 tak senonoh korang..

 

doodles-001t


comel? smart? apa kata korang cube buat doodle korang sendiri

1 comment:

Ads

Followers

Google+ Followers